lördag 14 september 2013

Dagens goda

Resultatet av dgaes husmoderliga gärning är en After Eight-chokladkaka. En utmärkt lördagskaka som kanske blir din söndagskaka? Receptet är hämtat från Elle mat & vin 3/13.

Du behöver:
3 dl ströcosker
250 g smör
4 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
20 bitar After Eight
eventuellt grädde eller vaniljglass till serveringen

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och mjukt smör. Vispa i äggen. Sikta samman de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten. Häll upp smeten i en smord och bröad långpanna, cirka 34 x 24 cm (jag var lat och använde bakplåtspapper). Fördela After Eight-bitarna ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med grädde eller glass.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar