Här kommer ett recept på förmånlig och enkel sommarmat. Risotton går lika bra att göra med spenat. Receptet jag utgick ifrån googlade jag fram och så här gjorde jag:
150 g spenat/mangold
1 lök
3 dl ris
8 dl varm grönsaksbuljong
2 krm salt (det lämnade jag bort då jag tycer att buljong är tillräckligt saltigt)
1 krm peppar
150 g fetaost
50 g rostade pinjefrön (man rostar dem en kort stund i torr stekpanna)
1. Skala och hacka löken. Fräsden i lite olja i en gryta.
2. Tillsätt riset och låt det vara tills det blir lite genomskinligt. Det ska inte få färg. Häll på buljongen i omgångar så att riset suger upp buljongen mellan varven. Koka ca 20 minuter med lock.
3. Krydda och blanda i spenat/mangold, fetaost och pinjefrön.
Vi vuxna gillade maten jättemycket. Barnen åt nog men inte med största tänkbara aptit. Jag kommer definitivt att göra denna risotto på nytt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar