onsdag 4 april 2012

Påskpyntat

Jag tycker att påsken är en härlig tid. Det är så roligt att plocka fram det färgranna påskpyntet och allt det gula och gröna för tankarna till våren. Idag kom barnen hem från dagmamman med en massa påskpynt med sig, så då blev det av att pynta lite. På bilderna syns en rolig blandning av påskpynt där det mesta är hemgjort.


Björkriset har fått söta små mössöron. De rosa äggen som jag köpte i Pentik då de var på rea i vintras har fått sällskap av gula fåglar som Adam gjort. Hönan gjorde jag själv i förskolan och den är perfekt att gömma ägg under så den brukar alltid värpa lite ägg nu som då under påskhelgen.


Min mommo och moffa har varit ägare av en matbutik som hörde till K-kedjan. Den skräniga påskhäxan härstammar, som ni kanske kan se, från den tiden.


Kycklingen som drar sina ungar i en vagn med påskgräs gjorde jag också i förskolan och den har hängt med varje påsk sedan dess.


Köksön blev en påskö.

4 kommentarer:

 1. HUR får du murgrönan att växa sådär fint?
  Mina torkar redan efter några dagar...

  SvaraRadera
 2. Ja säg det :) Jag har för tillfället tre varav en har torkat och en drabbats av någon ohyra som spunnit nät runt bladen så den har åkt ut nu och så den här då som faktiskt växer så det knakar. Så slumpen kanske? På matbordet är den aldrig i direkt solljus, men ändå på en ljus plats. Vattnar den gör jag en gång i veckan.

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen den där hönan! :D Tror jag har en likadan hemma nånstans i garderoberna.

  Pernilla

  SvaraRadera
 4. Haha, gräv fram den ur gömmorna och vänta på att den börjar värpa då! :)

  SvaraRadera