onsdag 27 mars 2013

Receptet, varsågoda

Bästa tänkbara nyhter på jobbfronten fick mig att bjuda mina härliga kollegor på denna tårta idag. Eftersom jag inte ens minns vilka av er som begärde receptet längre lägger jag upp det här.





Botten:

Lika delar ägg, socker och mjöl (en fjärdedel av mjölet ersatte jag med kakaopulver för chokladsmak) samt bakpulver (1 tsk är passlig för 5-6 ägg). Vispa rumsvarma ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver och vänd ner det. Grädda ca 40 minuter längst ner i 175 grader varm ugn.

Fyllning:

Nutellafrosting:

100 g mjukt smör
400 g nutella
200 g färskost (philadephia)
100g florsocker

Vispa allt till en slät kräm.


Jordgubbsmousse

400 g jordgubbar
250 g turkisk yoghurt
1 dl socker
5 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Mosa jordgubbarna och blanda med yoghurten, sockret, vanilksockret och gelatinbladen som du först blötlagt och sedan smält i en skvätt vatten. Vispa grädden och blanda ner den.

Det tar en stund innan fyllningen stelnar men den fungerar bra om man först har den en stund i kylskåpet och sedan fyller tårtan upp och ner i formen så att det som blir överst på den färdiga tårtan är underst i formen och så låter man den stå så i kylskåpet en natt efter att man fyllt den innan man sätter på grädde eller marsipan.
Dekorationer:

Marsipan och sockermassa samt smält choklad till linjerna.


2 kommentarer: