lördag 12 januari 2013

Mera bakat och mera stickat

Projektet att fylla fryset med bakverk fortsatt i dag. Först blev det vaniljmuffins, som jag har tänkt spara till Noahs födelsedagskalas, och sedan alldeles vanliga bullar. Noah tryckte sin vana trogen sina bullar fulla med russin medan Adam gjorde bilar av sina degklumpar. Jag gjorde vanliga runda den här gången eftersom jag har planer på att fylla dem med grädde och mandelmassa snart för nog kan man ju tjuvstarta lite med fastlagsbullarna, eller?
I dag påbörjade jag också det lite större stickprojektet jag skrev att jag köpt garn till, nämligen en pippitröja. Först tänkte jag följa mönstret för tröja åt tvååring eftersom det rimligtvis borde vara minst jobb med att sticka en tröja åt det yngsta barnet. Vid närmare eftertanke insåg jag dock att det mycket väl kan hända att tvååringen är en fyraåring innan tröjan är klar så jag stickar en lite större istället så passar den väl åt antingen Adam eller Noah. Felfri blir den inte men förhoppningsvis användbar. Mönstret (varannan maska grundfärg och varannan röd/blå) visade sig vara knepigare att sticka än jag trodde för på det aviga varvet är det är svårt att få trådarna att gå längs med den aviga sidan.  Det är enklare att sticka mönstret över de räta varven, men jag insåg för sent att maskorna blir olika beroende på vilken tråd som ligger över och vilken som ligger under på avigsidan så man måste se till att göra likadant hela tiden.

Jonas har hållit på med bastun så snart kommer det lite bilder därifrån.

2 kommentarer:

  1. Imponerad värre! Sticka wow, sy och sånt fixar jag men sticka har jag inte vågar mig på ännu. Minns alltid att jag tappat massor med maskor s så var det inte roligt längre.

    Jag måste komma ut o se bastun Live sen. Det harmar att jag låg sjuk när resten av familjen var där.

    SvaraRadera
  2. De saker jag stickat tidigare går nog att räkna på en hand tror jag, men av någon anledning tycks det vara enklare att hålla reda på maskorna nu. Och skrynkelsockorna som jag började med är ett ganska bra mönster att prova på för det är sådant att det inte syns så mycket fast man tappar lite maskor (så länge man plockar upp dem i något skede) eller gör lite fel.

    Ni ska absolut komma på nytt hela familjen och vi kommer också gärna och hälsa på er i något skede.

    SvaraRadera