lördag 26 oktober 2013

Chokladkaka och tjuvstart

Huhu, här är vi just hemkomna från Caribia. Att man kan bli så däckad av att simma! Min lillebror var också med. Men det var gårdagen jag tänkte blogga om.

Noah kom hem med så fina Halloweenspöken från dagmamman att vi inte kunde låta bli att tjuvstarta Halloween med lite pynt i köket.


Det såg rikigt kusligt ut på kvällen då vi släckte alla lampor förutom halogenerna rakt ovanför som lyste upp nätet.

Vi hade också bjudit in min lillebror på kaffe igår och då jag på väg hem från jobbet körde via min mommo och moffa med några saker jag lånat passade jag på att bjuda in dem också och då nu alla andra var på väg måste jag ju också ringa och bjuda mamma så rätt som det var hade vi så många gäster på kommande att jag tyckte att vi behövde en kaka.

Receptet hittade jag i den här tidningen:

En prenumeration på den här tidningen skulle vara den perfekta födelsedagspresenten tycker jag.

 

Halloweentårta

En variant av den amerikanska chokladkakan Devil's food chocolate cake.


Botten:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
4 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
150 g mörk choklad

Chokladkräm:
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 msk smör

Glasyr:
150 g mörk choklad
25 g smör



1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och sirap smidigt. Tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda de torr aingredienserna i en bunke. Vänd växelvis ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
3. Smält chokladen (i micron går bra) och vänd ner den i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter.
5. Smält chokladen till krämen över vatten bad tillsammans med grädde och smör. Låt svalna helt och vispa tills krämen blir slät.
6. Skär kakan i två bottnar och bred chokladkrämen på den undre delen och lägg den övre delen på. 
7. Smält chokladen till glasyren tillsammans med smöret (micro funkar) och häll glasyren över kakan.


Är man tre som håller i vispeln kan man definitivt säga att man bakat tillsammans.

Vi avrundade med ett enkelt spöke av sockermassa.


Jag behöver knappast säga att kakan är ganska mäktig med sina 500 g mörk choklad.


2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! *älskar choklad*

    SvaraRadera
  2. Ja, och den räcker minsann till många bitar.

    SvaraRadera