lördag 5 april 2014

Kaffe- & banankaka

Fönstertvätt står på programmet för detta veckoslut men det är ju mycket roligare att baka. Jonas fyller år nästa vecka så då får vi förhoppningsvis hjälp att äta upp lite också.

Jag blev överraskad över hur fint kaffe och banan passar ihop.



Ingredienser:
2 bananer
100 g smör
1,5 dl kokt kaffe
1 msk snabbkaffe
2 ägg
2,5 dl strösocker
4, 5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vnailjsocker
1 tsk mald kanel

Glasyr:
50 g smält smör
2 msk kokt kaffe
3 dl florsocker
2 msk kakao
en nypa mald kanel
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
kokos

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mosa bananerna med en gaffel.
3. Smält smöret och rör ner kaffesorterna.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Tillsätt kaffeblandningen och alla andra ingredienser. Vispa.
6. Häll smeten i en form (ca 2 liter). Grädda kakan längst ner i ugnen i 45 minuter.
7. Låt kakan svalna i formen. Stjälp upp den.

8. Blanda ihop allt till glasyren och bred på kakan. Strö över kokos.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar