måndag 15 september 2014

Ett veckoslut i Tallinn

Vi har varit på en snabbvisit till Tallinn hela familjen. Vi åkte över med Viking XPRS på fredag kväll och kom tillbaka på kvällen på söndag. XPRS:ens tider passade oss bra, den avgick 21.30 på fredag så vi hann bra köra till Helsingfors efter jobbet på fredagen. Man kan ju välja om man vill övernatta ombord eller kliva av då man kommer fram till Tallinn, men med två små barn valde vi förstås att övernatta ombord. Barnen sov lika länge som de brukar, d.v.s. de vaknade lite efter kl. 6 på morgonen och kl. 7 började landstigningen så vi hade gott om tid. 

För den ena natten i Tallinn hade vi bokat Kalev spa och det är på gångavstånd (även för tre- och femåringen) både från hamnen och till gamla stan. Där hade vi tänkt lämna sakerna och äta morgonmål för att sedan ta oss ut på stan i väntan på att få rummet men till vår överraskning fick vi rummet genast då vi kom dit lite över kl. 7 på morgonen så det blev morgonmål och plask i bassängerna istället. Sedan fortsatte resan med promenader på stan varvat med bassängplask ända till söndag kl. 16.30 då vi hoppade på båten igen och kom hem.


Tummen upp - det går nog bra, vi tänker inte ramla ner.Är det sånhärna bilder man inte borde få publicera? Stackars ovetande barn...

Att åka dagstur över med alla som tillbringat veckoslutet eller dagen i Tallinn med att dricka och handla sprit är mindre trevligt speciellt eftersom det verkligen var proppfullt med folk överallt på båten. Det fanns ingenstans att sitta och ett av caféerna stängde för att de fick slut på allting.


Ute på däck var det lugnt i alla fall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar