måndag 13 januari 2014

Veckans mat

I brist på bättre tänkte jag blogga om mat denna vecka. Det är kanske någon annan som lider av total inspirationsbrist då det kommer till matlagning så här efter jul och man får gärna kommentera och dela med sig av vad man ätit. Jag handlade färdigt för hela veckan efter jobb idag utan en tanke på att jag skulle blogga om mat så här kommer en helt ocensurerad rapport på vad vi kan äta en helt vanlig vecka.

Idag åt vi wokade nudlar med en påse frysta wokgrönsaker och honungsmarinerade broilerstrimlor som blev över från igår. Samma åt jag på jobbet på dagen. För en gångs skull förberedde jag morgondagens mat i förväg och fixade en sallad åt mig med avokado och lufttorkad skinka och lite solrosfrön och sånt som jag hittade i skåpen. Till middag imorgon gjorde jag köttfärsbiffar enligt det här receptet med paprikasalsa till.  Jag hade i lite mera tomat än det står i receptet och så brukar jag blanda egen texmex-kryddblandning med chilipulver, chilipeppar, paprikapulver, spiskummin, vitlökspulver, salt, kakao och maizena som jag kryddade med. Jonas, som kommer först hem imorgon, får bestämma om han fixar potatismos eller kokt potatis och sås att äta biffarna med. Vanlig grönsallad med gurka och tomat kan han också göra. Vi äter troligen samma ännu på onsdag.




3 kommentarer:

  1. No, kumman hän valitsi? Muusin vai keitetyt? :)
    Minna

    SvaraRadera
  2. Muusia tottakai. Silloin ei ollut pakko tehdä myös kastiketta. :-)

    SvaraRadera
  3. No niin tietysti, olisihan se pitänyt arvata! :D

    SvaraRadera