onsdag 30 juli 2014

Bröllopstårtor

Jag fick äran att göra tårtor till ett bröllop i lördags. Det var första gången jag gjorde tårtor till ett bröllop så det var ganska spännande måste jag erkänna. Lite nervös blev jag då det var så varmt på lördagen också då jag skulle fixa det sista, spackla med grädde och dekorera.

Jag gjorde tre tårtor, en liten glutenfri och två vanliga fyrkantiga gräddtårtor som var  35 x 35 cm stora. Tårtorna fyllde jag med jordgubbsmousse gjord på egna jordgubbar och rabarberkompott av vår egen rabarber, blandad med lite vispad grädde.

Jag hittade ett superbra recept på glutenfri tårtbotten HÄR. Den steg fint och blev riktigt god så om någon i sällskapet äter glutenfritt kan man bra göra samma tårta till alla av denna botten.

Temat för bröllopet var skogigt så jag fixade dekorationer i form av löv i olika gröna nyanser med några ekollon, nyckelpigor och fjärilar som färgklickar. Dekorationerna bestod av både marsipan och sockermassa, en del färgade jag själv och till en del använde jag färdigt färgad marsipan/sockermassa.


En actionbild som bruden skickade åt mig.1 kommentar: