onsdag 4 juli 2012

Det är inte alltid så lätt

Egentligen är det väl ganska onödigt att ödsla ord på något så självklart som att förklara att husbygge är förknippat med vissa svårigheter och besvärliga situationer. Ibland orsakas de besvärliga situationerna av att man vill och borde så mycket men åstadkommer så lite då man har två små barn. De två senaste dagarna har de besvärliga situationerna orsakats av att jag skulle vilja måla och Jonas skulle behöva sätta panel, plåt, hörn- och undertaksbräden vid taklyktorna, men någon borde ju se efter barnen också. Igår då lillebror sov var allt frid och fröjd ända tills storebror kom på att han skulle måla sin monstertruck med samma vita färg som jag målade terrassräcket med. Eftersom man inte får så mycket målat då en treåring står bredvid och försöker knycka färg av en fick han till slut måla sin bil. Riktigt fin blev den ju eller hur? 

 Att det sedan gick en massa tid åt till att leta pensel, paff, färg och att städa undan efter honom och tvätta av honom får vara en annan historia.


Idag då pappa stod på taket fick barnen roa sig i den ganska fula simbassängen. Nå huvudsaken är att den fyller sin funktion.

Trevligt att få målat här. Allt annat på huset är ju endast en gång målat ännu så jag tror att en omgång får räcka tillsvidare här också. Men balken och stolparnas övre del som var träfärgade behöver nog målas en gång till redan nu för de är inte särskilt vackra än.Det kan faktiskt vara ganska ångestfyllt att ha semester för man vet ju att det är nu man borde ha tid att bygga. Samtidigt finns det så mycket annat man borde och vill men också förväntas hinna med på sin semster, som att vara på standen, grilla god mat, träffa släkt och vänner, besöka alla möjliga platser som hör sommaren till och koppla av med familjen. Vi försöker varva roliga aktiviteter och små utflykter med husfixande och det lyckas nog ganska bra. Idag hade vi t.ex. helt fantastiskt roliga gäster på förmiddagen och så avslutade vi dagen med en skön kvällspromenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar