måndag 2 juli 2012

Mera bilder från gården Blomlandet. Här planterade jag tre olika sorters vita nävor (olika höga med olika blomningstid) två olika sorters rosa nävor samt en blå näva. Längst bak har jag tre rosa höstanemoner till vänster och så tre vita till höger. I hörnet finns en rosa löjtnantshjärta med två rosa dagliljor snett framför. Det är alltså vitt och rosa som gäller. Med fyllnadsjorden vi fick i höstas följde lite gamla söndriga tegel som jag grävde fram för ett par månader sedan. Igår fick jag idén att rada dem intill stenen i rabatten och det blev ganska fint tycker jag, men kommer man och hälsa på får man inte blåsa på min lilla mur för då rasar den.
Bilderna ovanför föreställer sluttningen vid burspråket. Den blev inte så brant som jag först trodde, så det skulle säkert inte vara omöjligt att ha gräsmatta i hela sluttningen, men vi bestämde oss i alla fall för att endast så gräsmatta på den plana delen högst upp och förhoppningsvis få en vacker sluttning full med fina perenner att titta på från köksfönstret. I den bortersta delen som endast får morgonsol planterade jag fyra funkior (tre olika sorter). Om någon har perenner som sprider sig snabbt och behöver dela dem tar jag gärna emot. 

Jag har också radat kullerstenar längs med husväggen där som det inte är terrass ovanför vill säga. Än har jag en bit kvar att rada, men som ni ser på den övre bilden har jag en del stenar kvar också.

2 kommentarer:

  1. Vad er gårdsplan ändrar i snabb takt! Det ser jättefint ut!

    SvaraRadera
  2. Jo, mitt i allt händer allt på en gång! Men ibland ser det nog bättre ut på bild än i verkligheten... Fast vi är ändå jättenöjda med gården nu!

    SvaraRadera