måndag 23 juli 2012

Matutmaningen, dag 1

Slutsumman för dagens inköp blev 46,80 och det här är vad man får för det:


Jag räknade inte ihop vad allt blev i butiken utan plockade helt enkelt det jag skrivit på listan. Eftersom jag inte brukar ha någon större lust att vara inne och laga mat på sommaren köper jag faktiskt mer färdigmat och halvfabrikat den här årstiden än annars. Planen för den här veckan är således att äta köttfärssås (den vi hade i kylskåpet), fiskpinnar, kålgryta med maletkött och ribs (som jag inte köpt ännu). Till mellanmål blir det bl.a. smoothies av naturell yoghurt och jordgubbar. Av dagens inköp är jag mest skeptisk till Rainbows kaffe, vågar man hoppas att det smakar helt okej? Lite bröd köpte jag också att sätta i fryset ifall jag inte har lust att baka så mycket, men en plåt med havrerutor gjorde jag i alla fall idag. Då jag studerade lovade jag mig själv att i ett år baka hälften av allt bröd vi åt och den utmaningen klarade jag faktiskt med god marginal så jag har samlat på mig en hel del brödrecept att ta till ifall lusten att baka sätter in på allvar.2 kommentarer:

  1. Rainbows kaffe tycker jag är hur bra som helst, vi har använt det redan ganska länge, men X-tras kaffe är totalt värdelöst ;) Och nu måste jag se om jag hittar något motsvarande recept på havrerutor, ifall du inte har något i baka-kategorin?! Jag hamnar nog att komplettera en del i slutet av veckan också och börjar nog inse att slutsumman kommer att hamna på 250 euro minst.

    SvaraRadera
  2. Nä, där finns bara cupcakesrecept :)
    Men receptet på havrerutorna hittar du på Elovenapaketet, det är enkelt att modifiera lite om man vill söta med annat än socker/sirap eller byta ut allt eller en del av vetemjölet.

    SvaraRadera