onsdag 14 november 2012

Julstädning i köket

Vårt julstädande har varken huvud eller fötter för tillfället men det är ganska skönt så. Jag har städat lite här och lite där, helt efter vad jag haft lust att ta itu med. Det innebär att jag gått igenom och ordnat allt i skåpen i hallen där vi bl.a. har ytterkläder. Skåpet är noggrant torkat både in- och utvändigt. Sen har jag också städat allt i barnens rum. Vi har slängt söndriga leksaker och plockat undan sådant de blivit för stora för. En del av det skall sparas, men jag har också plockat ihop en kass som jag tänkt sälja på loppis. Idag då jag var ensam hemma med barnen blev det plötsligt så att vi var i full gång med julstädning av köket. Egentligen började det med att jag letade igenom mina recept för att se var jag hade högen med julmatsrecept. Sen då jag var igång med recepten kom jag på att flytta om lite i lådorna - för vi har en del saker som inte riktigt hittat sina platser och som jag flyttat än hit och än dit under det år vi bott här. Och eftersom jag flyttade på recepten blev jag ju tvungen att städa det skåpet jag flyttade dem till och därefter fick jag städa lådan som jag flyttade saker från skåpet till. Det tog alltså inte så länge innan det rådde fullt kaos i köket. Men nu är i alla fall en del hyllor och lådor riktigt prydliga.

Gulliga hjälpredor och för mycket slevar
En låda med både användbara och mindre användbara prylar. Hushållsassistenten, som är en bröllopspresent, skulle jag inte vilja vara utan.

Kanske lite för mycket strössel och muffinsformar.

3 kommentarer:

  1. Vad är de för papper du har i lådorna?

    SvaraRadera
  2. De kom faktiskt med lådorna då vi köpte köket, men det är typ en tunn gummimatta. Bra att ha så åker inte sakerna omkring då man drar ut lådorna. IKEA säljer liknande på rulle.

    SvaraRadera
  3. För att kommentera den sista bilen: Det tycker jag inte! :) Så fina som du lagar dessutom så behövs det ju bra och många grejer till!

    SvaraRadera