måndag 19 november 2012

Måndag = matuppdatering

Det känns som om det var just precis som jag uppdaterade er om läget på matbudgetfronten och nu är det plötsligt måndag igen och jag har handlat mat för ytterligare en vecka. Denna veckas inköp slutade på 59,98 och då rymdes det med både ett kaffepaket och tre liter läsk. Av någon obegriplig anledning gillar båda barnen kolsyra och har gjort det sedan de fick smaka första gången på något kalas. Själv är jag inte särdeles förtjust i det och jag "lärde mig" dricka läsk så sent som i högstadiet. Eftersom vi köper limsa ca fyra gånger i året, d.v.s. till våra kalas och möjligen till julhelgen, brukar vi nog låta barnen dricka det då. Och nu är det alltså så att Adam fyller fyra här i veckan och vi skall ha kalas på lördag. Det blev att skära ner en hel del på den övriga maten denna vecka p.g.a. detta och därmed skall jag koka en stor kastrull knackkorvssoppa samt rulla köttbullar av 750g köttfärs denna vecka. Sedan blir det kanske också en vanlig tråkig köttfärssås med spaghetti om jag inte kommer på något annat sätt att använda det sista köttfärspaketet på. Nu har vi 108, 48 kvar att köpa mat för under resten av månaden och jag tror att det skall gå hur bra som helst.

2 kommentarer:

  1. Ni är så duktiga! Fattar inte hur ni klarar er på så lite i månaden.. Nu far de nog ca 500€ åt oss :/ Fast vi har ju två blöjbarn ännu och lillebror dricker mycke erättning, så till de far de en hel del.

    SvaraRadera
  2. Ja, men ersättning är faktiskt ganska dyrt. Nu har jag ju inte räknat blöjor, tvättmedel etc. utan enbart livsmedel så det är säkert en orsak. Vi har också ett blöjbarn så nog skulle det bli mer om jag räknade in det.

    SvaraRadera