torsdag 24 maj 2012

Myror

I vårt arbetsrum. Kanske nu inte i mängd och massor, men en 30 stycken har vi väl mosat sådär i förbifarten idag. Vad skall man göra åt dem?  Alla tips tages emot. Vi har inte lyckats lokalisera varifrån de kommer, men mest finns de längs med bokhyllan. Vi har mycket myror vid och i odlingslådorna och inte vet jag nu om jag vill att de bygger bo där heller, för det här är ju liksom vårt bo, men där är de nu åtminstone på utsidan.

3 kommentarer:

 1. Hittade en dag av slumpen till din blogg då jag googlade nåt om inredning. Blev lite förvånad då jag märkte att det ju är grannens blogg jag ramlat över =).
  Till problemet: Vi har också myrproblem. Ännu värre var det i fjol då hela vårt kök var invaderat av myror. Alltså nu pratar jag om hundratals myror. Inget vidare! I år har vi inte lika mycket...kanske de har hittat till er istället ;-). Myrfällor är lösningen (finns i t.ex. Hong Kong). Därtill har vi sprutat mänger av Raid på stenfoten, där de har sina gångar. Det här torde åtminstone hjälpa med myrproblemet inomhus.

  SvaraRadera
 2. Hih, roligt att man kan ramla in hit av misstag.

  Som tur har myrorna inte blivit fler, det kryllar inte av dem men något tiotal hittar vi nog per dag. Dessutom har de hittat upp till övrevåningen också. Det verkar som om de kommer dit via balkongen. Jag visste ens att det finns myrfällor, men tack för tipsen jag har inte riktigt orkar göra något åt dem ännu, men nu då jag får semester kan jag ju jaga myror dagarna i ända. Eller kanske sätta treåringen och jag dem.

  SvaraRadera
 3. Fuktiga utrymen kommer de gärna till, som diskmaskiner och så, men ja, ert arbetsrum torde då inte vara fuktigt;)
  Om ni inte vill använda gift så brukar jag köra kanel/vitpeppar varianten. Det gör att de inte kan lokalisera och tappar bort sina egna spår. Brukar vara försommarens prroblem. Vet du var de kommer in, såkan du ju försöka få bort den möjligheten.

  SvaraRadera