söndag 6 maj 2012

Olja och mylla

Ja, det är vad mina händer doftar just nu. Men här inne doftar det av pannkakan i ugnen.

Dagen började ute i solsken. Jag oljade våra utemöbler, Adam fixade morsdagspresenter och Jonas satte ihop en rulle till trädgårdsslangen och sprang efter Noah.  Medan vi åt kom mommo och moffa med 10 stycken sättpotatis och plockade ner dem i den stora odlingslådan. 

 Gissa vad som är årets morsdagspresenter!
 
Nyoljade möbler. Vart försvann solen?


Sedan planterade vi våra 10 stycken Polka jordgubbsplantor, som vi köpte igår, i en av våra mindre lådor och täckte in dem med duk.
Under gårdagens Åboresa handlade vi förutom jordgubbar också lite blommor. På samma sida av huset som odlingslådorna uppstod under sprängningen en liten bergsvägg, så jag plockade bort sprängstenen så att jag fick en ordentligt djup grop intill kanten. Där har jag nu grävt ner tre stycken rosa Astrid Lindgren rabattrosor, lammöron och blå kantnepeta (kattmynta). Det lilla blomlandet står i full sol så växterna borde trivas, fast det kan ju hända att någon som vet lite mer om trädgårdar skulle småle åt växtkombinationen. Jag har bara samlat ihop blommor som jag tycker att är fina och tror att skulle passa tillsammans.4 kommentarer:

 1. Du skrev ju tidigare om fönsterproblemet med dom där limmärkena. Min mommo var hit och tvättade våra fönster och hade aceton me som hon lade på fyrkanterna med lim och de lossnade med de.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Det ska jag komma ihåg nästa gång jag tvättar fönster.

  SvaraRadera
 3. Oj vad det har hänt sen sist! Betyder det här att man kan bli bjuden på jordgubbskaka i sommar ännu? ;)

  SvaraRadera
 4. Jag ger inga garantier - möjligen jordgubbscupcakes. :) Men då vi skulle åka iväg till dagmamman idag måste Adam först se om det kommit några jordgubbar. Han lär nog bli besviken många morgnar ännu.

  SvaraRadera