måndag 20 augusti 2012

Matutmaningen: slutet och om att äta på kryssning

Jag tror att vi åt ungefär så förmånligt som man kan på gårdagens picknickkryssning. Jag övervägde nog att ta med makaronilåda och värma i skötrummets micro men förkastade ganska snabbt den idén. 

I matväg kostade kalaset oss 38,66. I det ingick lunch, middag samt två mellanmål åt mig och båda barnen. Därtill handlade jag ät- och drickbart i Taxfreen för 10,80. Visserligen slank det också ner en mascara, ett nagellack, en parfym, en gåva och en leksak i shoppingkorgen, men de räknas ju inte nu. 

Insikten är picknickkryssning är ett ganska förmånligt nöje om man har tillgång till fribiljetter och klarar sig utan hytt. Barnen har så mycket nytt att titta på att de knappt hinner gräla och själv slipper man laga mat. Man behöver inte heller lägga ner en förmögenhet på maten ombord, man kan äta sig ordentligt mätt på god mat ändå. Fast om man har en matbudget på 50 euro i veckan är ju nog 38,66 nästan en förmögenhet.


Totalt satte vi ner 247,67 på ätbart under dessa fyra veckor. Trots kryssningen är det betydligt mindre än normalt. Utan kryssningen hade vi klarat utmaningen för vi har ännu kvar av makaronilådan vi skulle ha ätit på söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar