fredag 3 augusti 2012

Pajen som förtjänar ett eget inlägg

Det här är kanske den godaste blåbärspajen jag någonsin gjort. Och en av de enklaste också - den tar högst 10 minuter att röra ihop. Man behöver inte ens glass eller vaniljsås till, den är förträfflig som sådan. Kardemumman i bottnet är precis rätt.

Här är receptet, som jag hittade hos Tove. Om ni bara tänker göra en blåbärspaj i sommar så gör den här!

Blåbärspaj med kardemumma

 

175 g smör
0,5 tsk bakpulver
3 dl mjöl
1 msk malen kardemumma
1 dl socker
4-5 dl blåbär
socker

Smält smöret och låt det svalna en aning. Blanda ner bakpulver, mjöl och socker i smöret och rör till en jämn smet. Tryck ut smeten i en pajform och häll över blåbären. Strö över lite socker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar